Bevezető

1990 elején, amint a rendszerváltás után lehetővé vált, tizenkét, akkoriban külföldön dolgozó szoftvermérnök úgy határozott, hogy saját munkaerőkölcsönző céget alapít. Így jött létre 1990 májusában a GAMAX Kft.. A cég ügyvezetője, Dr. Homonnay Géza már rendelkezett ilyen tevékenységek menedzselésére irányuló tapasztalattal.

A cég tevékenységi köre 1992-93-ban kibővült. Habár a fő tevékenység továbbra is az informatikai munkaerőkölcsönzés maradt, elindult a hardver-szoftver kereskedelmi tevékenység is Magyarországon. Az e tevékenységgel foglalkozó cég 1993-ban saját leányvállalattá fejlődött, így alakult meg a GAMAXNET Kft., amely főleg adatkommunikációs és wide-area network (WAN) infrastruktúrákra koncentrál.

1993-ban elkezdtük a szoftverhonosítási munkákat a Microsoft számára. 1994-ben egyike voltunk annak a négy kelet-európai cégnek, amely megkapta a rangos „Microsoft stratégiai lokalizációs partner' díjat. Számos világcég (például Digital, HP, IBM, Lexmark, Lotus, Motorola, Nokia, Novell, Oracle, Xerox stb.) programjainak és dokumentációjának honosítását végeztük el. Ma már a magyar mellett a többi kelet-európai nyelvre is végzünk szoftverhonosítási és fordítási munkákat.

1997-ben hoztuk létre internetes részlegünket. Eleinte honlapkészítéssel foglalkoztunk, majd egy komplex tervező- fejlesztő-grafikus csapatot építettünk ki, mely az internet-alapú szoftver-fejlesztések teljes skáláján képes minőségi munkát alkotni. 2002-ben ez a részleg is önálló céggé alakult, Instantweb Kft. néven.

Alapvető információk

Alapítva: 1990. május
Törzstőke: 132 millió forint (kb. 500.000 USD)
Ügyvezető: Dr. Homonnay Géza
Tulajdonosok: 5 magyar magánszemély
Alkalmazottak: 100 állandó és 50 szabadúszó.
Kölcsönzött munkavállaló 2016 év végén 1.000 fő.

cimkefelho