MC-SUITE

Az infokommunikációs technológia (ICT) előnyei alapjaiban változtatják meg mindennapjainkat. A gyáripar azonban még nem használta ki teljesen ezeket a lehetőségeket. Az MC-SUITE projekt végső célja, hogy a gyártóüzemek is részesüljenek az előnyökből. Az MC-SUITE projekt konzorcium komolyan hisz abban, hogy a jelenlegi ICT jelentős hatást gyakorolhat a termelékenységre növelve az európai gyártók, különösen a kis- és középvállalatok kompetenciáját és szakértelmét. A projekt célja a 6 különböző modulból álló, a szimulált és valós folyamatok közötti távolságot csökkentő MC-SUITE alkalmazás kifejlesztése.

  • Az MC-Virtual megkapja a szerszám végleges útvonalát és a valós alkatrész minőségét, a forgácsolóerőt és folyamatstabilitást, amivel átléphetik a tényleges számítógéppel támogatott gyártás (CAM) szoftverének korlátait.
  • Az MC-Optim több szempontot (pl. termelékenység, minőség) figyelembe véve optimalizálja a marási folyamatot.
  • Az MC-CyPhy a virtuális modellhez és az ellenőrző rendszerhez kapcsolódó, termelékenységet növelő 3 különböző beágyazott rendszert tartalmaz.
  • Az MC-Monitor heterogén adatok (pl. a gép belső érzékelőiből vagy a beágyazott rendszerekből érkező jelek, illetve operátor által létrehozott adatok) tárolására szolgáló felhőalapú rendszer.
  • Az MC-Analytics platform a prediktív karbantartást és a termelékenységnövelést támogatja a felhőben tárolt adatok felhasználásával.
  • Az MC-Bridge összehasonlítja az ellenőrző rendszerből kapott valós adatokat a virtuális modellből kapott eredményekkel. Ezáltal online és offline optimalizálható a szimulációs és a valós megmunkálási folyamat is.

A projekt időtartama: 2015 – 2017