XPRESS Project

Az XPRESS az Európai Unió egyik nagy együttműködési projektje volt a rugalmas termelés területén. A rugalmas termelés jelenlegi megközelítései vagy a szervezeti szintű rugalmas koncepciókra koncentrálnak, vagy azzal a hátránnyal járnak, hogy a módszerek megvalósítása teljesen új gyártósorokat igényel. Az XPRESS által követett megközelítés azonban a teljes folyamatláncot integrálja a gyártástervezéstől az összeszerelésig és végül az előállított/összeszerelt termékek minőségbiztosításáig és az újrafelhasználhatóságig.

Kevesebb költség és idő szükséges egy új összeszerelő/gyártósor tervezéséhez, megépítéséhez, felállításához és teszteléséhez, mivel tudásbázis eszközt biztosít a gyártás konfigurálásához, valamint a rugalmas és dinamikus gyártási rendszerek révén többváltozatú gyártást tesz lehetővé.

Ezért az XPRESS jelentősen hozzájárult a jövő gyárának koncepciójához, mivel képes előre látni és reagálni a gyorsan változó fogyasztói igényekre, megfelelő mennyiségű, kiváló minőségű termékeket gyártani, miközben csökkenti a költségeket és növeli az újrafelhasználhatóságot.

A projekt időtartama: 2007 – 2011